Deutschlandfunk by night

Ganska länge nu har det hängt rättshaverister i kommentarstrådarna på tyska mediesidor, framförallt när utvecklingen i Ukraina kommer på tal.

Följande inträffade en sen kväll den 17 januari:

 

Skärmavbild 2015-01-18 kl. 00.00.01

 

  1. Tyska public-serviceradion önskar god natt till sina följare på facebook med en skämtsam bild om att de som anordnar fester i sina lägenheter inte alltid är helt ärliga med infon de ger till sina grannar.

 

skärm2

 

  1. En viss Dana Hoffman (från ett konto som skapades relativt nyligen) kommenterar att  ”ni har ljugit nog idag och nu kommer skiten igen”

 

skärm3

  1. Droppen rinner över. Deutschlandfunk utropar att ”nu får det snart räcka, fru Hoffman”!
  1. Det följer ett långt svar om det publicistiska uppdraget : ”Vi är inte felfria, som vissa andra verkar vara” …”Gör vi någon gång fel så står vi för det” … ”vi är tacksamma för att få arbeta för den offentliga radion för människorna i det här landet”…. ”ett privilegium men också en förpliktelse”, etc.

5. Deutschlandfunk påpekar sedan att Hoffman stavat fel på ”wieder”

 

skärm4

 

6 . Dana Hoffman svarar att det är larvigt att påpeka stavfelet och att Deutschlandfunk också brukar stava fel. Samt att de har avslöjat sitt rätta ansikte i och med kravallerna i Kiev och att de sedan dess går utan mask.

 

skärm5

 

  1. Deutschlandfunk skriver att det inte handlar om stavfelet utan om aggressiviteten. Håller hon på på samma sätt på bussen eller hos bagaren? DF ställer sig sedan filosofiska frågor om sitt offentliga uppdrags eviga balansgångar. Menar att de försöker att låta alla få komma till tals. I programmen medverkar ju såväl skarpa kritiker till kapitalismen som motståndare till offentlig radio, ryska politiker och pegida-demonstranter. Däremot vägrar de att som journalister böja sig för konspirationsteorier och -teoretiker. De menar att de ju inte kan rapportera som om det vore sant exempelvis att väst skulle ha kuppat den ukrainska regeringen, eller att CIA skulle ligga bakom elfte september eller att det bor tre miljoner muslimer i Sachsen. Man avslutar med ett ”God natt!”

 

skärm6

 

  1. Hoffman skriver att det nog snart kommer finnas tre miljoner muslimer i Sachsen.

 

Slut

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s